PROIECTELE DE MODERNIZARE A STRĂZILOR DIN VESTUL ȘI NORD-VESTUL MUNICIPIULUI, REGRUPATE PENTRU A AVEA MAI MULTE ȘANSE DE FINANȚARE

PROIECTELE DE MODERNIZARE A STRĂZILOR DIN VESTUL ȘI NORD-VESTUL MUNICIPIULUI, REGRUPATE PENTRU A AVEA MAI MULTE ȘANSE DE FINANȚARE

Ședința extraordinară a Consiliului Local desfășurată ieri, 2 februarie, a adus în atenția consilierilor două proiecte importante pentru locuitorii din zona de vest și nord-vest a municipiului. Este vorba de obiectivele de investiții “Modernizare ansamblu străzi situate în zona 1 a municipiului Giurgiu” și “Modernizare ansamblu străzi situate în zona 2 a municipiului Giurgiu”, a căror documentație tehnico-economică și cofinanțare de la bugetul local au fost supuse aprobării pentru înscrierea în Programul Național de Dezvoltare Locală 2016-2020. Străzile cuprinse în cele două zone (Zona 1 și Zona 2) sunt aceleași străzi incluse în cele opt proiecte depuse de municipalitate în luna august la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), în cadrul aceluiași program de finanțare.

În ședința extraordinară de ieri, primarul Nicolae Barbu a explicat care au fost motivele care au stat la baza regrupării străzilor în doar două proiecte:

“După cum ați văzut și în material, și în conținutul hotărârii, se aprobă o documentație și se revocă anumite hotărâri ale Consiliului Local din luna august. Legea spune că odată cu aprobarea bugetului se depun și anexele (Anexa nr. 3, adică studiile de fezabilitate) pentru înscrierea în Programul Național de Dezvoltare Locală (…). Este vorba despre străzile de piatră și pământ de dincolo de barieră, din zona Ramadan, toate străzile acelea, aproape 34 de kilometri de modernizat. Acum sunt 27 km, pentru că nu am luat străzile principale. Se fac cu un proiect european toate străzile principale, străzile mari. La vremea respectivă, anul trecut, am grupat acele străzi de piatră și pământ în opt proiecte, tocmai ca să avem șanse mai mari cu proiecte mai mici și să fie acceptate. Metodologia pentru perioada 2017 – 2020 este un pic schimbată. Se depun acum toate proiectele pe zona respectivă și, ca să avem șanse mai mari să cuprindem toate lucrările în prima fază, le strângem pe toate în două proiecte mai mari. Drept urmare, ceea ce ați aprobat în luna august în opt piese, acum se regrupează în două: cinci într-un studiu și trei în alt studiu.Nu este nicio altă modificare”.

Documentațiile au fost aprobate în unanimitate de consilieri și vor fi depuse la MDRAP pentru înscrierea în Programul național de dezvoltare locală.

Ultima modificare: 03.02.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul ÎNCĂRCAREA ȘI TRANSPORTUL ZĂPEZII, PE ULTIMA SUTĂ DE METRI

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.